Under ett par år så har jag haft problem med mina knän, fingrar, rygg och axlar. Ibland har jag varit så stel och haft så ont att jag inte orkat att gå upp på morgonen. Jag sökte hjälp hos läkare och fick svaret att smärtorna i mina knän berodde på belastningsskador på grund av mina hastiga viktuppgångar (PCOS). Diklofenak skrevs ut och jag började ta det regelbundet. Men det har inte direkt blivit bättre så jag skrev och försökte få tid hos en sjukgymnast istället. Jag fick en tid 27/11 kl.13:00. Jag var inte direkt orolig när jag gick dit och tänkte mest på att jag kunde få några strategier om hur jag ska hantera detta.
 
Kl.13:00 blev jag hämtade av en kvinna i medelåldern som var mycket trevlig och allt kändes bra. 30 minuter senare så fick jag reda på att jag har artros. Hon berättade att det är oerhört ovanligt att en sådan ung person har det och att det är bra att jag hade sökt hjälp. Det finns tydligen massor med hjälp att få. Jag har varit i chock ett par dagar men det börjar lägga sig.
 
Jag har artros.
Knäartros.
 
Mina stela leder och smärtan i mina knän har alltså en förklaring som inte bror på min övervikt. En viss lättnad har infunnit sig eftersom jag nu vet att jag inte behöver vara rädd för att faktiskt röra på mig igen. Förut så kunde det kännas som att mina knäna skulle gå sönder vissa dagar. Den bästa medicinen för detta är tydligen att hålla sig aktiv och att gå ned i vikt. Fuck you PCOS.
Artros, Hälsa, ragecake,