29/9 så blev min gallblåsa bortopererad. Jag tänkte att någon kanske vill veta mer om min upplevelse så jag beskriver min dag så gott det går. Jag gick upp innan 06 för att min bror skulle komma och hämta mig och sedan skjutsa mig till Torsby. Brorsan ringde och berättade att vägen var avstängd till mig men han kom fram i tid ändå. Vi åkte till Torsby utan incident och väl där så blev jag inlagd på dagvården. Fick byta om till vackra sjukhuskläder och de tog blod, satte nål samt frågade massor med frågor. Kirurgen och narkosläkaren pratade med mig och jag fick reda på att operationen skulle bli av kl.09. Jag skickade hem brorsan igen då jag hade en känsla av att det skulle ta hela dagen på sjukhuset. 09 var det dags och jag blev inrullad till operationssalen.
 
Jag fick lägga mig på operationsbordet själv och operationssjuksköterskorna presenterade sig och var riktigt trevliga. Vi småpratade och de satte fast diverse saker på min kropp. Innan narkosen så fick jag smärtstillande som gjorde att hela salen snurrade likt en karusell i full fart. Jag hatade verkligen upplevelsen och längtade efter narkosen. Innan de sövde mig sa jag godnatt och somnade på max 5 sekunder. När jag vaknade var klockan 10:30 och jag mådde skit, hade ont och mindes vagt vart jag var. Sjuksköterskan gav mig smärtstillande som inte var morfin och jag försvann lite ut i någon skum värld. Jag vet att jag inte sov men jag orkade inte hålla ögonen öppna eftersom allt bara snurrade. När jag orkade ta in världen igen så var klockan närmare 12:00 och jag mådde verkligen illa. Yrseln var hemsk och jag ville egentligen bara spy upp allting jag kunde. Sköterskan gav mig något mot illamåendet men jag upplevde inte att det hjälpte överhuvudtaget. Jag mådde så dåligt och jag kände mig inte som.. mig. Jag grät i flera timmar och insåg att jag snedtände på läkemedel igen. Fan.
 
Min yrsel vägrade att ge sig så jag sket i allt och ville bara åka hem. Till slut kunde jag sitta på sängkanten och fick ner en torr smörgås och några klunkar vatten. Jag visste att folk skulle vara oroliga för mig och jag kunde inte ta mig till min telefon. Till slut ringde min storebror upp mig via avdelningens telefon och han kunde senare vidarebefodra information till resten av familjen. Jag blev trött på att vara där och bad min storebror meddela att vår bror kunde komma och hämta mig.
 
Jag såg patienter gå och komma under dagen och jag var på avdelningen hela dagen fram tills 18:00 då min bror kom och hämtade mig. En tant som hade kommit för att operera något i armen hörde oerhört dåligt och en läkare försökte prata med henne men fick i princip skrika. Tanten var hög som tusan och när hon skulle gå och byta om inför hemgång så stannade hon vid min säng och log. "Varför är du singel? Får jag klappa dig på kinden?" Frågade hon mig och log samtidigt som hon strök mig över kinden. "Nej, helst inte.", svarade jag. Hon hörde ändå ingenting och klappade på min kind. Jag log tillbaka trots att jag fann hennes beröring ganska läskig. Hon gick därifrån och när hon var ombytt så kom hon för att säga hej då trots att vi egentligen inte hade pratat. Hmm.
 
När jag väl kom hem så mådde jag jättedåligt igen och hade både yrsel och illamående. Jag hade hela tiden trott att smärtan skulle vara värst men nej, det var allt annat. Jag hade en konversation med sjuksköterskor, överläkare och de läkare som opererade mig och vi kom fram till att jag inte tål varken narkos eller smärtstillande. Jag fick också besked om att gallblåsan inte hade några stenar i sig och att de stenar som jag haft antagligen hade passerat innan operationen. Okej, trist. Men nu blir det inga fler problem med stenar iaf och det är positivt inför min gastric bypass. Nu sitter jag här med 5 stycken sår på magen och jag mår helt okej men jag har ont. Usch.
Hälsa, gallblåsa, ragecake,
Jag har inte varit motiverad till att skriva någonting alls under de senaste dagarna. Det är utifrån att jag känner mig trött och att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva om. Jag är inte motiverad att börja om mitt flyt igen och tillät migsjälv att äta vad tusan jag ville under helgen. Magen är dock inte van längre och smärtan är påtaglig.
På torsdag väntar en operation som kommer att resultera i att min gallblåsa försvinner.
Efter galloperationen så kommer jag att få äta lite normal mat igen blandat med Modifast i ca. 2 veckor. Efter det så blir det endast modifast i 4 veckor. Ja, är jag motiverad? Nej. Får hoppas att det vänder.
Hälsa, ragecake,
Jag var iväg till sjukhuset i Torsby igår och genomgick det planerade ultraljudet. Jag berättade för sjuksköterskan att jag inte var bekväm med att ligga nästan naken på britsen och fick därför en tunnare filt att ha över midjan och ner till vaderna. Jag låg där och väntade tills läkaren kom in med en stor klump i halsen. Läkaren kom in efter 20 minuter och mumlade sitt namn och bara drog upp min klänning och sprutade på sådant där blått klet. Ok, no small talk, check. Det gjorde riktigt ont när hon gjorde ultraljudet och jag fixade inte alltid att hålla andan. Hon sa ingenting under tiden förutom vänd dig hit, vänd dig dit. Hon drog också bort min filt utan en kommentar. Det hela tog 5-10 minuter och hon reste sig bara och sa att jag fick gå och gav mig sedan lite papper att torka bort kletet med. Läkaren gick och jag fixade till mina kläder men kände mig olustig till mods. Jag fick inga svar och inga kommentarer på någonting. Sjuksköterskan kom in igen och jag frågade när jag fick svar på undersökningen och hon svarade att det är den remitterade läkaren som skulle meddela mig svaret under morgondagen. Ångest. Ok, bara att åka tillbaka till Karlstad. Sagt och gjort.
 
Idag fick jag äntligen beskedet när läkaren ringde på eftermiddagen. Han berättade att min gallblåsa är skrumpen och full med gallsten. Gallblåsan måste därför tas bort. Han gick igenom hur operationen går till och att det var tur att jag hade kontaktat dem angående min smärta. Han sa också att han förstod att jag hade haft ont då det inte fanns någon vätska alls kvar i gallblåsan.. bara sten. Han sa också att min gastric måste vänta tills 6 veckor efter galloperationen. Ok, ännu mer väntan. Dieten måste också fortsätta fram tills att jag genomför min gastric bypass. 7 veckor till på flyt.. FUCK. Berättade att det varit jobbigt och att jag varit trött. Läkaren sa då att jag kunde ta det lite lugnare med dieten 2 veckor efter galloperationen och sedan köra rent flyt igen i 4 veckor inför min gastric bypass. Det känns inte riktigt bra just nu och det har jag inte problem att medge. Jag tog mig ett glas Pepsi max och pyttelite chips because fuck everything. Bara idag. Ingen skuld. Det har aldrig smakat så gott som det gjorde idag. Om 9 dagar så blir det en galloperation. Hoppas att jag inte har otur och drabbas av några komplikationer. Det är jäkligt onödigt att gå och samla på sig gallsten. Jag rekommenderar det inte.
 
Idag skulle vara min sista dag på flytet. 28 dagar flyt och jag lyckades. -10kg. Vad fick jag på köpet? En skrumpen jäkla gallblåsa. Det berodde dock inte på dieten eller viktnedgången utan viktnedgången triggade igång smärtan och det var en otrolig tur då en galloperation efter en gastric bypass tydligen är svårt att genomföra. Tur i oturen, okej.
Flyt inför gbp, Hälsa, gastric bypass, gbp,