Jag har observerat en del roliga och en del hemska butiksbiträden på senare tid. Det gäller allt ifrån att de smsar och skiter i att fråga om man som kund behöver hjälp och till otrevlig ton. Det var till och med ett butiksbiträde här i Karlstad som snackade skit om en annan kund med mig, som också är en kund, och tyckte att det var helt okej. Hon ägde dessutom butiken i fråga. Helt otroligt.
 
Om jag får ett bra bemötande när jag är ute och shoppar så finns risken att jag kommer tillbaka. På de ställen där jag är stammis är de alltid trevliga och gör sina jobb galant. Man behöver inte vara övertrevlig för att få kunder att komma tillbaka. När jag var och åt på ett relativt känd pizzeria här i stan så gjorde servitrisen alla tänkbara missar. Hon glömde dryck, bestick och saker som skulle ingå i maten. Hon var stressad, lyssnade inte och svamlade. När jag sedan skulle betala så såg jag att de hade en insamlingsbössa för Röda korset på bänken. Jag plockade fram alla mynt som jag hade i plånboken och började peta i dem. Servitrisen såg irriterad ut och fällde kommentaren: "Det där ska du inte slösa pengar på. Du kan ge dem till mig istället!" Ok.. Hon förtjänade verkligen ingen dricks. Hon förtjänade en utskällning med tanke på den dåliga servicen jag hade fått.
 
Jag älskar smycken och spenderar gärna pengar på dem när jag har råd. Jag är ganska petig och vill gärna se hur smycken ser ut på mig innan jag köper dem. Oavsett om det gäller ett guldhalsband eller silverörhängen så förväntar jag mig att de som säljer dem VILL sälja dem och gör det som ingår i deras jobb. Det finns ett flertal gamla tanter som verkligen inte ska jobba inom försäljning. Istället för att visa smycken så tittar de på dem irriterat och sedan blickar de ut över andra kunder som behöver hjälp. Så har det varit på 3 utav 6 ställen i stan. Skamligt. Numera håller jag mig till de två som jag tycker bäst om bara för att slippa de sura tanterna. Urgh.
Peace.
karlstad, kundservice, smycken,

Kommentera

Publiceras ej